· 

Receptenwedstrijd 2017

Terwijl ik op een dinsdag in de late middag niets vermoedend 2,5 kg aardappelen sta te schillen en het hachee vlees al lekker ligt te sudderen in de jus, krijg ik een telefoontje. Ik neem de lijn aan en gelijk krijg ik te horen, dat ik een van de winnaars ben van de recepten wedstrijd. Oh ja, wat leuk! Dit jaar kon je het lekkerste Zomerrecept in sturen. Ik had deze zomer voor het eerst die heerlijke zomerse salade gemaakt. Het recept kreeg ik ooit van de moeder van een beste vriend. Met een beetje 'touch' van mezelf heb ik het aangepast naar mijn eigen smaak. 

 

Gewonnen prijs: Dagje-uit-punt-NL

Ergens in oktober verzamelden alle prijswinnaars zich bij de Bierbrouwerij in Oijen. Daar aangekomen werden we vriendelijk ontvangen met een kopje koffie of thee. Iedereen zocht een plekje aan de tafels die gedekt stonden. Niemand kent elkaar, we werken allemaal in andere huizen of in de thuiszorg, van Den Bosch tot Grave, van Veghel tot Oss. De een als verzorgende, de andere als activiteitenbegeleider of oproepkracht, weer iemand anders als vrijwilliger of gastvrouw. Wat een gezellig gemêleerd gezelschap. Nadat we een heerlijk glaasje verse tomatensoep hadden gedronken, stond er een buffet klaar, met allerlei verschillende lekkernijen. Of je nu zin had in een simpel broodje kaas of ham, jam, een gekookt eitje, jus d'orange, worstenbroodje of saucijzenbroodje, het was er allemaal! Het was heerlijk. Nadat we de buiken goed gevuld hadden en de blazen geleegd (Hihi…. toch met allemaal vrouwen op stap ;-)) gingen we naar buiten.

 

Toerist in eigen Brabantse land

De regenbui was alweer vertrokken, de zon scheen nu volop. Daar stond de toeristentrein van Maasmeanders klaar. Deze zal ons, samen met de gids naar Boer Spierings brengen. Al rijdend door de mooie polderlandschappen en over een oude rivierbedding kregen we verhalen te horen van vroeger. Bij boer Spierings gingen de verhalen over vroeger verder, maar dan vooral over de koeien en het zelf kaas maken op de boerderij. Ook de landwinkel was mooi en groot, met allerlei verse groenten, melk- en kaasproducten. Ik zou het niet snel zelf als uitstapje bedacht hebben, maar uiteindelijk was het wel heel erg leuk om te beleven. Toen we terug waren bij de Bierbrouwerij kregen we nog een kleine rondleiding over het zelf brouwen van bier en als afsluiter een lekker biertje (met of zonder alcohol) met snacks, waaronder de lekkere kaas van Boer Spierings. We wisselden met alle collega's nog wat ervaringen uit en voordat we het in de gaten hadden, was het al weer tijd om huiswaarts te keren met een smakelijk aandenken aan deze dag. Al met al dus een leuk, leerzame en lekkere middag uit. 

 

Brabantzorg Eten & Drinken, bedankt!

 

Klik hier als je het recept wil lezen!


Reactie schrijven

Commentaren: 0